Качеството с марка OSHADHI

100% натурални - от самото начало повечето от етеричните масла на OSHADHI са от сертифицирани биологични източници или диво растящи.

Преглед на класификациите на продуктите на OSHADHI:

c.org + EG-Organic = от сертифицирано биологично земеделие - сертифицирано с Ecocert / IMO (DE-ÖKO-007)

Не се използват химически торове, хербициди, пестициди, фунгициди. Дестилация обикновено под ниско налягане. Без прегряване, бавна дестилация, за да се запази максимума от активни компоненти, които допринасят за ароматния ефект и лечебната сила на етеричното масло.

c.org. + Org. Суров материал: сертифициран с Eco-Control

Не се използват химически торове, хербициди, пестициди, фунгициди. Дестилация обикновено под ниско налягане. Без прегряване, бавна дестилация, за да се запази максимума от активни компоненти в етеричното масло, които допринасят за неговия специален ароматен ефект и лечебна сила.

wc.org. + EG-Organic = диво растящи от сертифицирано биологично земеделие - сертифицирано с Ecocert / IMO (DE-ÖKO-007)

Тази категория се отнася за масла от диворастящи растения, добивани и дестилирани според c.org. регламенти. Производството им не се различава от това на c.org. масла.

wc.org + Org. Суров материал = сертифициран с Eco-Control

Тази категория се отнася за масла от диворастящи растения, добивани и дестилирани според c.org. регламенти. Производството им не се различава от това на c.org. масла.

conv.: конвенционално отглеждане

Производството често използва традиционни стари семейни методи, предавани от поколение на поколение. Продуктите не са подправени, анализира се химичния състав; те отговарят на изискванията ни за чисто и отлично качество на аромата.

wild: диво растящи

Тези етерични масла се произвеждат от диворастящи растения като евкалипт, чаено дърво, бор и т.н., но не са преминали химическа обработка.

abs. = Абсолют

Абсолютите са висококачествени ароматни течности извлечени от растения и са подобни на етеричните масла. За разлика от парната дестилация използвана при извличането на етерични масла, абсолютите се екстрахират по сложен начин, който изисква използването на химически разтворители, които по-късно се отстраняват по време на последните етапи на производство.

Съставът на някои растения включва ароматни съставки, които са твърде тежки, за да бъдат ефективно дестилирани. В тези случаи често се използват методи за екстракция с разтворители. Като правило, абсолютите са по-ароматно мощни от техните братовчеди етеричните масла и за това трябва да се прилагат в още по-малки количествата.

Етеричните масла са били добре известни на великите медици от времето на древните Веди в Индия и те кръщават царството на лечебните растения „Ошадхи“, което означава „носител на светлина“ или „дарител на жизнената сила“. Още в онези древни времена лечебните растения са били считани за носители на интелигентност, която има способността да трансформира с помощта на слънчевата светлина: идея съвсем на мястото си, стига само да се замислим за процеса на фотосинтеза, който в крайна сметка води до образуването на етеричните масла. Етеричните масла са високо енергийни субстанции със свойства, които могат да въздействат благоприятно и подпомагат човешкия организъм. Етеричните масла на OSHADHI са произведени предимно от диво растящи растения, контролирано биологично отглеждане или традиционно земеделие без използване на изкуствени торове, хербициди, пестициди или фунгициди. В дългогодишното ни сътрудничество с фермери, отглеждащи растения и произвеждащи етерични масла по всички краища на планетата избрахме да работим с производители, които искат да помогат, като се грижат за почвата, обичат растенията си и проявяват уважение към природата. По този начин и те допринасят за това планетата Земя да бъде по-приветлива и по-здрава за нас и поколенията след нас. При избора на етерични масла, които включваме в каталога приоритетът ни е качеството и чистотата на маслата, особено в екологичен смисъл, а не най-високия добив. Ние вярваме, че това е пътят и че този избор може да промени много. Каталогът на OSHADHI включва голям брой внимателно подбрани добре познати етерични масла, но също така и голямо разнообразие от редки масла. Надяваме се да се насладите на нашите продукти.
С уважение,
Д-р Малте Хоцел