Синергични блендове, как да ги използваме

„Синергия“ в ароматерапията, или кога 1+1 = 3

Съединението прави силата. Етеричните масла често имат по-мощно въздействие, когато бъдат комбинирани. Свойството им в комбинация взаимно да подсилват въздействието си е известно като „синергия“.

Синергичният бленд може да бъде направен с конкретна терапевтична цел, за определена част от тялото, за общ масаж, за локално приложение, за създаване на приятен аромат, въобще по всякакви причини. Умелата работа с маслата и тяхното смесване изискват знания и опит, зад които стоят голямо количество „проби и грешки“ и е едно от изкуствата на професионалния ароматерапевт.

Готовите синергии, които ние предлагаме са най-лесният начин да започнете да се възползвате от терапевтичните свойства на етеричните масла, без нужда да познавате в детайл всяко единично масло.

Начини за приложение:

Тяло, вана, масаж - идеите са безкрайни за използване на чисти, терапевтични синергични комбинации от етерични масла. Експериментирайте, опитайте и се насладете. Те ще променят и подобрят живота ви.

Ароматизиране на стая – най-лесният, ефективен и бърз ароматерапевтичен метод

Пречиства и освежава въздуха в стаята, създава приятна, ароматна атмосфера.

Дифузерът разпръсква етеричните масла във въздуха с помощта на струя хладен въздух, чрез изпраряване с помощта на ултразвук или нагряване във вода. Количеството етерично масло, което е необходимо зависи от вида дифузер, който използвате. Използвайте 4-8 капки етерични масла върху сменяемите касети или филтри за дифузия с хладен въздух. Използвайте 3-5 капки върху затоплящите дифузери. Добавяйте масло според нуждите.

Масло за масаж на тяло

Масажът е терапевтичен и чувствен начин да се възползвате максимално от ароматерапията и  съчетава ползите от докосването със свойствата на етеричните масла, които влизат в кръвния поток. Масажът отпуска мускулите и подобрява мускулния тонус, циркулацията и лимфния поток. Облекчава физическото напрежение и от своя страна психическия стрес. Стандартното разреждане е 15 капки етерично масло (или сингергия) в 30 мл базово масло. Чувствителната кожа може да изисква по-ниско разреждане (5-10 капки в 30 мл или по-малко, ако е необходимо).

Вана

Ваната съчетава възстановителните ефекти както на водата, така и на етеричните масла по най-приятния начин. Ваната е идеален способ за облекчаване на мускулното напрежение, успокояване на кожни проблеми и насърчаване на емоционалния баланс. Използвайте 8-10 капки към пълна вана с вода. Най-добре е маслата предварително да са разредени в пълномаслено мляко или в малко базово масло. Най-добре е да добавите етеричните масла след като сте се потопили, така че да получите пълната полза от маслата, когато започнат да се изпаряват в топлата вода. Маслата остават на повърхността на водата, разпръскайте ги с длан, за да се разнесат на по-голяма площ от повърхността.

Директно вдишване

Вдишайте аромата три или четири пъти през носа директно от бутилката, от салфетка, поръсена с 4 капки етерично масло, или от личен инхалатор.

Втриване в гърдите

Много от синергиите на Ошади се препоръчват за подпомагане на дишането (Пречистване, Без тютюн, Дишай дълбоко). В тези случаи е полезно втриване в гърдите и горната част на гърба. Разредете 15 капки от синергията в 30 мл базово масло.

Душ

След душа сложете 3-5 капки от синергията в ръцете си и ги разтрийте заедно. Докато кожата ви е все още влажна от душа, бързо и равномерно разпределете синергията върху ръцете, краката и торса. Оставете да изсъхне.

Вана за крака

Ваните за крака са прекрасен начин да се поглезите - перфектен, когато нямате време за цяла вана. Когато краката ви се чувстват добре, цялостно се чувствате добре. Използвайте 2-4 капки във вана с вода. Регулирайте температурата на водата според вашите нужди: хладката вода подсилва и зарежда с енергия, топлата вода успокоява и отпуска.

Компрес

Компресът е влажна, сгъната кърпа, която е напоена с етерични масла и след това се поставя върху кожата. Използва топла или хладка вода, в зависимост от приложението. Напълнете леген с вода и добавете 2-5 капки етерично масло. Разбъркайте бързо, поставете вътре кърпата, изцедете и поставете върху кожата.

Сауна

Смесете 5 капки етерично масло в чаша вода и изсипете върху камъните или в метален съд, който оставяте в близост до източника на топлина, за да се изпарява.

Парфюм

Личното ароматизиране е примамлив начин да изразите себе си. Общите указания за приготвяне на парфюм са да смесите 10 капки етерично масло в една супена лъжица масло от жожоба. Нанесете върху една или повече от пулсовите точки - зад ушите, долната страна на китката, вътрешната страна на лакътя, зад коленете и на задната част на глезените.

Медитация

Растителните аромати се използват по време на медитация и духовна работа от хилядолетия. OSHADHI има няколко подходящи комбинации за тази цел, като Терра: заземяваща, Хималая: дълбока мъдрост и разбира се Медитация. Разпръснете в стаята с помощта на дифузер или сложете капка в ръцете си, разтрийте ги заедно и вдишайте аромата.

Добавете към козметични продукти

Етеричните масла могат да се добавят към предварително приготвени продукти без аромати. Използвайте 10-15 капки за 60 мл овлажнител; 20-30 капки за 250 мл лосион; 20 капки за 250 мл шампоан; и 20-30 капки за 250 мл балсам.

Напръскване

Напръскването е удобен начин да придадете на стаята или кожата си примамливия аромат на синергиите. Напълнете 250 мл вода в бутилка със спрей и добавете 20-30 капки етерични масла. Разклащайте енергично всеки път, преди да пръскате.