Какво да знаете преди да купите етерични масла

Масла за терапевтична употреба - Въпроси, които трябва да си зададете преди закупуване

Терапевтичното смесване на масла се фокусира върху създаването на комбинация, която ще помогне при определено емоционално или физическо състояние. Терапевтичното смесване се концентрира повече върху терапевтичния резултат, отколкото върху аромата на комбинацията.

Чрез смесване на различни масла можете да спечелите ползите от различни масла, като например релаксиращи успокояващи и болкоуспокояващи ефекти в едно. По този начин комбинациите могат да имат по-голям ефект от използването само на едно масло и това е основната причина за използването на комбинации.

Консултирахте ли се с лекар?

Така както се консултирате, ако се нуждаете от ново лекарство, трябва да се консултирате с Вашия лекар или здравен специалист, ако планирате да използвате етерични масла за терапевтични цели. Те ще могат да ви кажат дали е безопасно да се въведе маслото и да бъдат там, за да ви подкрепят.

Ще се консултирате ли с експерт по ароматерапия?

Ако Вашият лекар не подкрепя терапията с етерични масла, но все пак искате да опитате, може да се консултирате с експерт по ароматерапия. Това са професионално обучени терапевти, специализини в приложението на етерични масла за терапевтични нужди. Те ще могат да ви дадат експертни съвети за това кои масла отговарят на Вашите нужди и да ви напътстват в процеса.

Противопоказни ли са маслата за Вашето състояние?

Някои масла могат да бъдат противопоказни за Вашето състояние и трябва да се използват внимателно. Например, може да искате да опитате комбинация от етерични масла, за да си помогнете при пърхот. Розмаринът е добро масло за това, но не трябва да се използва по време на бременност. Уверете се, че задълбочено сте проучили маслото, което планирате да използвате, и се уверете, че отговаря на Вашето състояние. Не само, че начина, по който планирате да използвате комбинацията, може да повлияе на използването й, а също и това дали цялото ви семейство, включително децата, ще влезе в контакт с нея.

Какви са ефектите от маслото?

Също така е важно да се разберат всички терапевтични ефекти на масло, което сте решили да използвате. Например, ако искате да използвате етерични масла за облекчаване на спазми, ментата е добър избор. Въпреки това, ако искате да го вземете преди лягане, това не е добър вариант, тъй като се счита и за масло, повишаващо енергията. Уверете се, че разбирате всички очаквани ефекти от маслото, преди да го използвате за терапевтични цели. Правейки правилното проучване, може да откриете, че друго масло има свойствата, които търсите, без нежеланите други ефекти на някои други масла.