Oshadhi_bazovo_maslo_orizovi_trizi

Базово масло от Оризови трици (Oryza sativa)

  • 11.50 лв
    Цена на бр. за 


Базово масло от Оризови трици

(Oryza sativa)

Една от тайните на японските жени – маслото от оризови трици предоставя дълбока хидратация за кожата, предпазва от негативните ефекти на околната среда, изравнява тена и успокоява кожата.

В Япония маслото от оризови трици е известно от векове със свойствата си да поддържа красива и здрава кожата и се използва и до ден днешен в направата на почистващи продукти за лице и тяло, маски и тоници. Векове наред, японските жени използвали водата от измиването на ориза като добавка към ваната, за мека и гладка кожа. В днешно време, оризовите трици и маслото извлечено от тях се използват за изсветляване на кожата и изравняване на тена, за почистване, както и за премахване на нежелани петна и пигментация. Мекотата и приятната текстура на маслото от оризови трици го прави идеална добавка към формули за кремове за лице, както и в приложения за сухи и загрубели зони от кожата изложени продължително на елементите.

Маслото от оризови трици се извлича от триците на ориза, а широкият спектър на благодатни за кожата свойства се дължи на съдържанието на антиоксиданти и Витамини от групата Б и Е. Маслото се добива чрез студено пресиране или ръчна екстракция.

Комбинира се добре с:

други базови масла, като например базово масло от рицин, базово масло от трън (шафранка), базово масло от арган и други.

Основни свойства на базовото масло от оризови трици:

Това базово масло хидратира, успокоява и предпазва кожата от елементите. Гама-оризанолът, една особено рядка и уникална съставка подпомага циркулацията, като по този начин допринася за изравняване на тена на кожата.

  • Забавя ранната поява на бръчки по кожата;
  • Подходящо за всички типове кожа, вкл. мазна и акнеична кожа, поради леката структура и високото съдържание на линолова киселина;
  • Абсорбира се лесно и бързо от кожата, предоставя хидратация без да води до запушване на порите;
  • Изглажда и омекотява кожата;
  • Предотвратява пигментацията на кожата, свързана с меланина;
  • Изравнява тена и структурата на кожата;
  • Подобрява защитата на кожната бариера, като ефективно задържа влагата;
  • Ефективно предпазва кожата от елементите, вкл. замръсяването на околната среда и УВ лъчите.

Приложения на базовото масло от оризови трици:

  • Отлична добавка в масла за за лице и тяло, като основна съставка и в комбинация с други базови масла – придава чувство за мекота и гладкост, има кадифен ефект.
  • Нежно масло идеално за приложение при дехидратирана, люспеща се, чувствителна или зряла кожа, както и за деликатната кожа на бебета, която се нуждае от допълнителна хидратция.
  • Хидратира и подхранва косата, спомага за блясък и повече сила на всеки косъм, без да тежи.
  • Способства за здрав и подобрен растеж на косата, благодарение на присъствието на ферулинова киселина и естери в състава на маслото от оризови трици.
  • Препоръчва се като алтернатива на ланолина през студените месеци, при хора, за които студеното време води до проблеми с кожата.
Срок на годност: 

12 - 18 месеца

Маслото от оризови трици е много стабилно и издържа на високи температури. Също така е много издържливо на окисляване, а това го прави особено подходящо за приложения  за кожата в козметиката. Тези му свойства го правят широко приложимо и в кулинарията, това масло е особено популярно за тези цели в Азия.

Повечето базови масла са изключително полезни за поддържане на здрава и млада кожа.

Това е чисто базово масло от оризови трици подходящо за терапевтични приложения, произведено в Япония.

Допълнителна информация за базовото масло от оризови трици

Име:

Базово масло от оризови трици

Ботаническо наименование:

Oryza sativa

Ботаническо семейство:

Poaceae / Житни

Качество:

Подходящо за терапевтични приложения

Начин на производство:

Рафинирано

Начин на отглеждане:

Конвенционална култивация (без обработка и анализирано за качество)

Страна на произход:

Япония

Част от растението:

Зародиш / семе

Основни съставки:

Мастни киселини:

Олеинова киселина (Омега 9); линолова киселина (Омега 6); палмитинова киселина; стеаринова киселина; линоленова киселина (Омега 3); миристинова киселина;

INCI:

Oryza sativa Bran Oil

Артикулен номер (SKU): 6662

Допълнителна информация: Съхранявайте на хладно. Да се пази от топлина и слънчева светлина. Използвайте бързо след отваряне.

Научете повече за базовите масла от секцията Знание на сайта на Oshadhi България.

Вижте цялата селекция от базови масла на Oshadhi.


Препоръчваме още...