Ако имате куче (а може и котка), тази история може да ви е от полза

Автор: Милена Иванова ,

🐾 Ако имате куче (а може и котка), тази статия е за вас

🐾🐾🐾 Ако имате куче (а може и котка), притеснява ви зъбния камък, но още повече ви притеснява анeстезията, продължете да четете...

Запознайте се с М, малтийска болонка на вече 8 години (ех, как лети времето), която основно ни радва (а понякога влудява, но по добър начин). М е деликатно и чувствително куче, а освен другото тежи 4 килограма с мокри дрехи. Емоционалната ѝ натура обаче затруднява много грижата за нея – няма шанс да ни даде да измием зъбите или пък разрешем козината. Затова, М ходи на фризьор (за разресване) по-често от мен. Докъде я докарахме?! А немиенето на зъбите, сещате се, води до натрупване на зъбен камък, което си е сериозен проблем. Два пъти е имала нужда от хирургична намеса и сме използвали възможността докато е под упойка да бъде почистен и зъбния камък. От последната оперативна намеса обаче минаха години, а ние все не можем да се решим да я подложим на анестезия, за да бъде почистен отново зъбния камък.

И така с нашите драми и терзания, които от време на време се случва да споделим с приятели кучкари. При едно такова споделяне научихме за ново място в София (Драгалевци), където ветеринарят е специализирал и почиства зъбен камък без упойка. И отделя толкова време и визити, колкото са необходими на кучето и неговия темперамент. Бяхме скептични, но решихме да опитаме, което ни доведе до врата на Вет. Васил Гелев на звучната ул. Нарцис в кв. Драгалевци.

Ветеринар Гелев The Animal Friend Holistic pet care center 2

Каква беше изненадата ни, когато в кабинета му видяхме опаковачна кутия на Oshadhi (открийте я на снимката по-горе)! Но изненадите не спряха до там – след първата процедура на М, той ни даде спрей за уста и гел за венците, които се оказаха приготвени с етеричните масла на Oshadhi. Това вече много ме заинтригува. Не защото някой е смесил нещо с етеричните масла на Oshadhi, а защото някой е специализирал и учил как да се прилагат етеричните масла (без значение от марката) безопасно при животните! Това, че професионалист е избрал конкретно маслата на Oshadhi си беше черешката на тортата разбира се.

Приложението на етеричните масла при животните е много различна материя, поради физиологичните и анатомични разлики от хората. И като така, аз съм много доволна, защото освен, че намерихме ветеринар за кучето ни, оказа се, аз (случайно, или може би не толкова случайно) открих човек, който е учил холистична ветеринарна медицина и е обучаван в приложението на етеричните масла при животни.

Ветеринар Гелев - The Animal Friend Holistic pet care center

В кратце за ветеринар Гелев:

Интересни са историите на доста от хората, които аз познавам и които са се озовали в материята на етеричните масла. Ветеринар Гелев всъщност е икономист и много години е работил под една или друга форма в сферата на търговията, живял е в Китай, има познания по традиционна китайска медицина (още една интересна допирна точка), говори мандарин. Но се оказва, че търговията е до време и покрай пандемията решава да промени професионалната си посока и поприще. Записва и учи ветеринарна медицина в Англия, надгражда с допълнителни курсове. Кратката информация за квалификациите на ветеринар Гелев е по-долу.

Международните му квалификации / дипломи вклюват:

  • Спешна помощ за домашни любимци (Англия) със CPD акредитация;
  • Холистична ветеринарна медицина (Англия) със CPD акредитация;
  • Обучение по ветеринарна медицина с акредитация към Dundalk Institute of Technology Ireland

Професионални квалификационни степени с акредитация към МОН:

  • Ветеринарен техник;
  • Ветеринарна дентална грижа;

Повече за центъра може да прочетете на страницата The Animal Friend Holistic pet care center

Специална оферта за клиентите на OSHADHI

Oshadhi Friday може и да е свършил, но днес имаме специална оферта за стопаните на кучета сред нашите читатели – 20% отстъпка от услугите на ветеринарния център The Animal Friend Holistic pet care center – достатъчно е да споменете етерични масла OSHADHI, когато се обадите да запишете час.

И не – това не е платена реклама – това е история в графата "сподели, помогни и предай нататък"!

Преди 4 години, когато ние стартирахме бизнеса на OSHADHI в България, потърсихме помощ от няколко хора, които ни помогнаха и не искаха нищо в замяна. Ще разкажем отново за работата си с един от тези хора в най-близко време, но именно тази подадена към нас ръка ни кара да искаме да направим същото за други, когато мислим, че можем. А какво по-хубаво да открием професионалисти, които работят с етерични масла и ароматерапия и да разкажем техните истории. Това е чест и удоволствие. Ако и вие работите с етерични масла и бихте се радвали да споделим Вашата история, свържете се с нас, ще се радваме да се запознаем по-отблизо!

И така - нашето куче е с блестящи бели зъби, а след 3 месеца отново ще посетим ветеринар Гелев.

ПП. А ако се чудите защо се казва М ли? Понеже сме и кинаджийско семейство, да кръстим кучето на герой от филм беше някак неизбежно. А коя е М ли? Шефката на Бонд. Джеймс Бонд. Нали? Много си приличат ((-:


Споделете



← По-стара статия По-нова статия →


Оставете коментар

Имайте предвид, че коментарите се одобряват преди да бъдат публикувани.