Нашата първа статия в новооткрития ни блог, в чисто новооткрития ни он-лайн магазин!

Автор: Милена Иванова ,

И защото с тази статия реално режем виртуалната „лента“ на Oshadhi.bg ще си позволим да Ви се представим. За първи и последен път тук ще прочетете за нас.

Обещаваме, че след това представяне нашият блог ще бъде изцяло посветен на света на Ароматерапията и етеричните масла, на начините, по които те могат да Ви служат, на приложенията в ежедневието. Ще отговаряме на Вашите въпроси и ще водим диалог с всички, за които ароматерапията и света на етеричните масла са вълнуваща и пленителна тема. А това е само началото. Радваме се, че сте попаднали на тази страница и се надяваме да се връщате редовно и за напред!

Но да започнем от началото...

След две декади, изпълнени с професионални приключения и успешно катерене на кариерната стълба в сферата на бизнеса и финансите по света (САЩ, Полша, Франция, Австрия, Великобритания, Казахстан и Русия са все места, на които съм имала адрес достатъчно дълго, за да мога да ги нарека "дом" в даден момент от живота си), през 2013 година имах шанса и желанието да поема по нов път.

Финансовият успех и кариерните успехи са сладки и удовлетворителни, но до време. Когато физическото и душевно състояние излязат от добрия баланс, приоритетите рязко се сменят. Неволята учи и осъзнаваш, че всичките пари и успехи на света са нищо, а здравето (или липсата му) е всичко. Бях убедена, че е време за промяна, макар и да не знаех каква точно. Така опаковах един куфар и тръгнах по света - волна като птичка, със стремеж да загърбя старите модели и да дам шанс на нови хоризонти и перспективи.

След 6 месеца околосветско пътешествие се озовах на родното ни Черно море за цяло едно лято, мечта, която само година по-рано ми се струваше тудно постижима. Но ето, че бях там. Моето черноморско лято преля в желание да опозная отново България, защото тя определено се беше променила значително от мрачния февруарски ден на 1997 година, когато заминах за Щатите.

Бременността ми две години по-късно пък беше началото на сериозното ми навлизане в материята на ароматерапията и етеричните масла, макар и тогава да не го осъзнавах съвсем. Както често се случва в живота, нещата започнаха съвсем невинно, с масло против стрии (мисия успешна!), но очевидно не спряха до там. От тогава минаха известен брой години, но на пръв поглед невинното начало доведе до много сериозно обучение. Така, в края на краищата, дойде и драстичната промяна в професионалните ми интереси.

И така - ако ще е гарга да е рошава, или  моя случай - как стана така, че в продължение на година летях до Лондон и обратно...

След достатъчно дълго човъркане в света на ароматерапията в любителски формат, един ден просто заключих, че съм открила нещото, в което искам да задълбая професионално. Беше дошло време да подходя сериозно към тематиката. Любителските занимания бяха постигнали целта си - апетитът за научни познания по темата беше стигнал точката на кипене.

И така, аз попитах, а гугъл отговори – от множеството възможности за обучение в сферата на етеричните масла и ароматерапията, в края на краищата се спрях на най-дълбоката и обстойна програма на обучение, обхващаща науката за тях, както и химия, анатомия, анализ на дисбалансите в организма, използващ рамката на традиционната китайска медицина (Traditional Chinese Medicine или TCM), и приложение на етеричните масла за справяне с тези дисбаланси, както и масаж.

В продължение на година летях между Лондон и София и се обучавах в Института за традиционна билкова медицина и ароматерапия (ITHMA) в Лондон, Великобритания. Последва година на практическа работа с клиенти, трупане на опит и оценка от преподавателите на програмата, както и паралелно писане на дипломна работа на тема „Приложения на етеричните масла в стоматологията: преглед на научни публикации“, защитена с отличие.

Към днешна дата съм дипломиран клиничен ароматерапевт от Института за традиционна билкова медицина и ароматерапия, квалификация, която във Великобритания позволява работа като терапевт и в медицински заведения и болници. Член съм на международната федерация на професионалните ароматерапевти IFPA (International Federation of Professional Aromatherapists) https://ifparoma.org/ , а от Ноември 2020 година съм и член на борда на директорите ѝ. Участвам редовно в международни конференции свързани с клиничната ароматерапия и поддържам контакти с професионалисти от цял свят, като по този начин редовно обновявам знанията си.

А защо Лондон ли, се питат някои от вас – лесен избор: Лондон си е „у дома“ от 2006 година, а английският (извън българския), е езикът с който боравя най-лесно, макар да използвам в различна степен още 6 езика.

Ами сега какво да го правим всичкото това знание?

Понякога не трябва да гоним целите, а да следваме знаците – да се оставим на течението да ни доведе до брега.

Течението за нас беше бавно, но славно - след няколко години проучване, включително и един куп проби, грешки и много съждения, резултатът е OSHADHI България.

С този проект (смятаме едиствен по рода си у нас) си поставяме две прости цели:

  • Да предлагаме продукти с най-високо качество и доказан произход, подходящи за терапевтични приложения. При това считаме, че претенцията за качество неизбежно трябва да е подплатена от силни морални и етични норми, реални факти и сертификати за продуктите. OSHADHI ни дава всичко това, което е и главната причина да се асоциираме с тази световна марка. 
  • По-важната цел обаче е да бъде споделяно и разпространявано знанието за науката ароматерапия в България, към което спада и така важното знание за безопасно приложение и употреба от крайния потребител. Вярваме, че така можем да помогнем на повече хора да преоткрият лечебната сила на природата и в това да преоткрият себе си.

Това е моята история споделена искрено и от сърце, приканвам ви да се присъедините към нашето ароматично пътешествие – за да учим и да сме здрави заедно,

Благодарим ви за вниманието

С уважение

Милена & екипа на Oshadhi


Споделете



По-нова статия →


  • Пожелавам успех на Oshadhi! Ползваме продуктите от половин година и вкъщи, освен, че се разнасят благи аромати, се носи и едно безгрижно спокойствие.

    Gugi ,

Оставете коментар

Имайте предвид, че коментарите се одобряват преди да бъдат публикувани.