🚀 Ранните записвания продължават, а ето и какво ни питахте последните дни

Автор: Милена Иванова ,

Онлайн курс "Приложна ароматерапия"

Ранните записвания за онлайн курса "Приложна ароматерапия" текат с пълна сила и през последната седмица отговаряме на допълнителни въпроси. Благодарим за интереса и за помощта ви на всеки етап от структурирането на програмата!

Ето и 3 въпроса от вас, които са важни и които добавихме към отговорите в секция "Често задавани въпроси".

Въпрос: „С какви материали ще е необходимо да бъдат подготвени курсистите по време на обучението "Приложна ароматерапия"? Предполагам ще е необходимо да имаме налични определени масла?

Отговор: Разбира се, би било добре да се работи с масла по време на курса, а за старт препоръчваме списъка с топ 10 най-популярни / универсални етерични масла. В последствие могат да се добавят допълнителни етерични масла. В пълния курс на обучение (13 модула) ще покрием профилите и терапевтичните свойства на 48 различни етерични масла, но със сигурност не бихме препоръчали или изисквали да се закупуват всичките масла, поради простата причина, че всеки в ежедневието си има специфични терапевтични нужди и предпочитания на база специфични проблеми. В процеса на учене очакваме да откриете вашите лични нужди и предпочитания.

Ето ги и Топ 10 най-популярни етерични масла

 1. Лавандула (Lavandula angustifolia)
 2. Евкалипт радиата (Eucalyptus radiata)
 3. Чаено дърво (Melaleuca alternifolia, m.a.)
 4. Индрише (Pelargonium graveolens)
 5. Лайка, римска (Anthemis nobilis)
 6. Лимон (Citrus limonum)
 7. Мента, лютива (Mentha piperita)
 8. Розмарин (Rosmarinus officinalis)
 9. Тамян (Boswellia carterii)
 10. Мащерка (Thymus vulgaris ct. linalool)

Напомняме, че всички участници ще имат 5% отстъпка от сайта на Oshadhi, а записалите целия курс ще получат код за 10% отстъпка, валиден и след завършване на курса.

Топ 10 на етеричните масла

 

Последващ въпрос: „А трябва ли да купим маслата на Oshadhi?

Отговор: Съвсем не е задължително да работите с маслата на Oshadhi, важно е да сте сигурни в качеството и произхода на маслата, с които ще работите. Ако не сте сигурни за качеството и произхода на маслата, които имате налични в момента, може да ни пишете и ще ви посъветваме конкретно.

Въпрос: Има ли някаква сертификация, професионално приложение след курса или целта му е просто хоби?

Всеки курсист завършил пълния курс на обучение може да получи сертификат за участие след успешно полагане на тестове. Сертификатът удостоверява участие и описва преминатите модули, време, положените изпити. 

В България професията Ароматерапевт, Клиничен ароматерапевт или подобни не съществува. Съответно и няма стандарти за обучение, хорариум, изисквания за покрит материал и прочее. Поради този факт, практически възможното, ако говорим за сертификати за упражняване на професия, е да се издава удостоверение за професионална квалификация за утвърдени и признати професии от специалност „козметика“, които в България са например тези за масажист, козметик или фризьор. Това обяснява и защо в България не съществува обучение, което формално да може да издаде сертификат за професионална квалификация ароматерапевт. Поради това, ние не целим да издаваме сертификати за професионална квалификация, тъй като не считаме, че клиентите ни ще намерят добавена стойност в това.

Това, което целим ние е да предадем знание, което да позволи на всеки обучаващ се да прилага ароматерапията уверено в ежеднението – било то за домашни цели, или в процеса на практикуване на професия – физиотерапевти, масажисти, козметици, психолози, стоматолози (изброяваме само някои, но не всички възможни професии), дори и лекари (стига да искат) могат да прилагат в ежедневната си работа етеричните масла, хидролати и извлеци. Дружеството, което ще издава сертификатите е с 30+ годишен опит в обучения, и е регистрирано като обучителен център. Парадоксално, сертификатите могат да послужат на хора, които биха упражнявали професията в други държави, където съществува номенклатура за ароматерапевт. (-:

И за финал, няколко логистични уточнения:

Всички записали курса ще получат имейл с покана за регистрация в онлайн платфоромата през първата седмица на Март. А платформата е толкова интересна, забавна, лесна и интуитивна, че не можем да дочакаме да я споделим с вас и да започнем общото ни пътешествие в света на етеричните масла и ароматерапията!

До скорошни срещи на живо!

Милена

Често задавани въпроси (FAQ):

 1. Какви допълнителни материали ще получа в рамките на програмата?
 • Достъп до лекциите във видео формат (60 – 90 мин. всяка) за срок от 12 месеца.
 • Наръчник, съдържащ разработка на всяка тема, вкл. и практични рецепти (в pdf  формат)
 • Кратки профили на 48 етерични масла (pdf формат)
 • Кратки профили на 20 хидролата (pdf формат)

 

 1. Какво включва обучението?
 • Пълният курс обхваща 1 въвеждащ модул + 12 модула с с практична насоченост
 • Модулната структура позволява записване и на отделни модули по теми от интерес за всеки участник.

 

 1. Издавате ли сертификат за завършено обучение?
 • Всеки курсист завършил пълния курс на обучение може да получи сертификат за участие след успешно полагане на тестове.

 

 1. Докога мога да се запиша и кога стартира курсът?
 • Записването за пълния курс “Приложна ароматерапия” е отворено до 15.03.2024 г. Ранни записвания до 11.03.2024 г. с 15% отстъпка.
 • Обучението стартира на 16.03.2024 г.
 • Записване за единични модули е възможно не по-късно от 3 дни преди началото на съответния модул.
 • След записване и потвърдено плащане, всеки участник ще получи имейл с потвърждение за регистрация и график на предстоящите събития. За всяка предстояща за публикуване лекция или среща на живо, участниците в програмата ще получат имейл с линк не по-късно от 48 часа преди датата на първоначално публикуване на съответната лекция и където ще бъдат качвани поетапно всички учебни материали.
 • За целите на обучението ще се използва онлайн учебна платформа, в която всеки участник ще има възможност да се регистрира след потвърждение на участието си в онлайн курса "Приложна ароматерапия".

 

 1. Какво да направя, ако искам да се запиша само за един модул по избрана тема от обученията?
 • Ако желаете да вземете участие в една избрана тема от курса “Приложна ароматерапия”, прегледайте графика на отделните теми и закупете само нея.
 • След записване и потвърдено плащане, всеки участник ще получи имейл с потвърждение за регистрация и график на предстоящите събития. За всяка предстояща за публикуване лекция или среща на живо, участниците в програмата ще получат имейл с линк не по-късно от 48 часа преди датата на първоначално публикуване на съответната лекция и където ще бъдат качвани поетапно всички учебни материали.
 • За целите на обучението ще се използва онлайн учебна платформа, в която всеки участник ще има възможност да се регистрира след потвърждение на участието си в онлайн курса "Приложна ароматерапия".
 • Ако в последствие решите да запишете допълнителни модули, имате право на 40% отстъпка за всеки последващ записан модул (145 лв. за първия модул, 87 лв. за всеки последващ записан модул). Ако искате да запишете няколко модула от програмата наведнъж, моля свържете се с нас, за да активираме код за отстъпка.

За контакт: При възникнали въпроси може да се свържете с нас на katrin @ oshadhi.bg, или тел. 0889 078 293

 

 1. Колко време се изисква за курса от обучения “Приложна ароматерапия”?

Пълният курс на обучение се състои от 13 модула и включва приблизително 35 астрономически часа учебен материал под формата на видео лекции и дискусии на живо разпределени в рамките на 10 месеца. В допълнение, участниците ще имат достъп до помощни материали, кратки видеа, тестове и дискусионни форуми, целта на които е да предоставят възможност за допълнително учене и дискусии за затвърждаване на знанията. Участниците ще получат и лист с препоръчана литература за допълнително четене.

 

 1. Има ли възможност пълният курс на обучение да бъде сбит в по-кратък период от 10 месеца?

Окончателният формат на програмата е напълно съобразен с обратната връзка, която получихме от нашите клиенти. Освен количествено натрупване на информация, за качественото усвояване и приложение на знания в ежедневието се изискват време и възможност за практика. Финалната програма е съобразена с тези нужди, а темите са съобразени и със сезонното изражение на специфични здравословни проблеми.

 

 1. Ще имам ли достъп до материалите след края на курса на обучения “Приложна ароматерапия”?

Да, всички участници ще имат достъп до всички материали за съответната програма, която са записали, за срок от 12 месеца от първоначално предоставения достъп. Помощни материали под формата на записки в pdf формат ще могат да бъдат свалени.

 

 1. Как и къде ще се провеждат занятията?

Обучението ще се провежда онлайн в специализирана за целта на обученията платформа. Всеки участник ще има собствен достъп за целия период на обучения и ще може да следи прогреса си, да общува с други участници, да задава въпроси и следи отговорите както на своите въпроси, така и на въпросите от други участници. Срещите на живо ще се провеждат също в онлайн платформата, а срещите ще бъдат достъпни на запис и след това.

 

 1. Какво представлява изпитът и кога ще се проведе?

По време на всеки модул участниците ще имат възможност да тестват и затвърждават знанията си посредством кратки онлайн тестове. За тези участници, които искат да получат сертификат за завършен курс по Приложна ароматерапия, след края на последния модул ще има възможност за полагане на тест, който ще покрива материала от всички 13 модула. На база на този окончателен тест всеки издържал теста участник ще получи сертификат за успешно завършен курс на обучение с положен изпит.

    11. „С какви материали ще е необходимо да бъдат подготвени курсистите по време на обучението "Приложна ароматерапия"? Предполагам ще е необходимо да имаме налични определени масла?“

Разбира се, би било добре да се работи с масла по време на курса , а за старт препоръчваме списъка с топ 10 най-популярни / универсални етерични масла. В последствие могат да се добавят допълнителни етерични масла. В пълният курс на обучение (13 модула) ще покрием профилите и терапевтичните свойства на 48 различни етерични масла, но със сигурност не бихме препоръчали или изисквали да се закупуват всичките масла, поради простата причина, че всеки в ежедневието си има специфични терапевтични нужди и предпочитания на база специфични проблеми. В процеса на учене очакваме да откриете вашите лични нужди и предпочитания.

Напомняме, че всички участници ще имат 5% отстъпка от сайта на Oshadhi, а записалите целия курс ще получат код за 10% отстъпка, валиден и след завършване на курса.

 

     12. А трябва ли да купим маслата на Oshadhi?

Съвсем не е задължително да работите с маслата на Oshadhi, важно е да сте сигурни в качеството и произхода на маслата, с които ще работите. Ако не сте сигурни за качеството и произхода на маслата, които имате налични в момента, може да ни пишете и ще ви посъветваме конкретно.

 

КЪМ ЗАПИСВАНИЯ (ПОРЪЧКА НА КУРСА)

 

За контакт: При възникнали въпроси може да се свържете с нас на katrin @ oshadhi.bg, или тел. 0889 078 293


Споделете← По-стара статия По-нова статия →


Оставете коментар

Имайте предвид, че коментарите се одобряват преди да бъдат публикувани.