„Радвам се че има хора като Вас!“ Или защо правя това, което правя

Автор: Милена Иванова ,

Няколко истории с happy end от ежедневието на ароматерапевта

Здравейте, според момчето ми има ефект от цялата терапия. Още с първата дифузия каза, че му се е отпушил носа. Кашля по-малко. Спа спокойно цяла нощ. Също казва, за личния инхалатор, че го облекчава когато започне да кашля. Ароматите са му приятни и има огромно желание да използва всичко. Единствено етеричното масло от естрагон му е неприятно на вкус. Благодаря Ви за съдействието! Радвам се че има хора като Вас!

Това съобщение получих от майката на момче на 7.5 години, с алергия, от която кашляше нон-стоп от дни, към момента, в който се чухме. Лекарствата, които бяха предписвани не бяха помогнали, а кашлицата го тормозеше постоянно и както може да се досетите пречеше и на присъствието му в училище поради притеснението на много родители на пандемичния фон. Тази обратна връзка получих 2 дни след като продуктите бяха стигнали до тях. 

Апропо алергиите – това разбира се е сложна тема, подобно на всички други сериозни и хронични състояния и много хора, вкл. и лекари се притесняват, че етеричните масла могат да са дразнител и да причинят алергии или да обострят състоянието на вече страдащи хора. Всъщност, ако работите със специалист ароматерапевт, който има нужните познания за етеричните масла, може да помогнете и облекчите значително страданието на хора страдащи от алергии, както и от астма. Освен знанието за това, кое масло е подходящо, разбира се трябва да сте сигурни и в качеството и произхода на маслата, синтетични добавки както се досещате няма да имат ефекта на това, което Природата ни е дала.

Днес по план график щях да ви разказвам какво е това Клиничен ароматерапевт, защото титлата „ароматерапевт“ е на мода, а такава професия в България практически не съществува и оставя много място за спекулация и свободна интерпретация. НО – случиха се разни неща през последните десетина дни и като така, реших точно преди Коледа да споделя с вас радостта и удовлетворението си от това, с което се занимавам през няколко истории от последните седмици, които са ме накарали да се усмихна. 

Ето още три, които избрах от растящата ми „колекция“:

********************************

Дете с хронични болки в ушите, многократен прием на антибиотици

Здравейте, Милена!

Редувах тампоните [за уши] с едни капки за уши и минаха. Исках да пиша след контролния преглед, на който ще отидем тази семица, за да ми потвърди лекарката. Антибиотикът го пропуснахме, ура! Подозирам просто, че маслата дадоха резултат и много благодаря за съветите и насоките. Пак ще пиша, след потвърждението на лекарката, че възпалението е минало, защото знам, че обратната връзка е много важна! А междувременно София е отново на градина от вчера и е щастлива! :)

Поздрави и прекрасна седмица!

Преди малко се прибрахме от контролен преглед. Възпалението на ушите е минало!!!!! София си поиска вана [за крака] и сега се кисне в английска сол и няколко капки [синергия] Пречистване.

Тампоните [за уши] работят, работят, работят!

Поздрави и прекрасна вечер! Отново с много сърдечни благодарности: Петя

**********************************

Жена с мигренозно главоболие, свързано с цикъла

Днес, вероятно провокирано от не до там спокойна нощ, притеснения и не на последно място отново съвпадащо с периода на месечния ми цикъл, мигренозното главоболие се появи отново. Опитах с рол-она и наистина почуствах голямо облекчение след около 15-20 мин. Без него мисля, че вече щях да съм изпила до този момент едно-две обезболяващи, вече..за да мога да работя нормално през деня. Ароматът му също е много приятен и ми въздейства тонизиращо, повдигащо духа и помага за по-лекото протичане на тези неприятни състояния!

Сърдечни благодарности! Безкрайно съм щастлива, че ви открих

С най-мили чувства: Милена

*********************

Жена с хронични мигренозни пристъпи

Здравейте. Пиша ви, за да ви дам обратна връзка за комбинацията от масла, които ми изпратихте за мигренозните ми пристъпи. Наложи ми се да използвам маслото още първия ден, когато го получих. Беше, след като имах два поредни дни на по-силно главоболие, гадене и нарушено зрение и в същия ден на доставката усетих признаци на започващо неразположение. След като приложих маслото с масаж на слепоочието, врата и китките почувствах облекчение в рамките на 20-тина минути. И като че ли това пресече започващото неразположение и ми се размина:)))

От този момент досега не ми се е налагало да прилагам маслото. Надявам се и следващия път да има такова действие. Но вече имам някакво спокойствие, че има с какво да облекча болката :)

Хубав и усмихнат ден, Станислава В.“

**************************

Ако трябва да съм честна, когато се захванах с тази работа, разбира се нямах съвсем ясната представа с какво всъщност се захващам. Първоначалната идея да работя и обучавам терапевти мина на заден план поради простата причина, че дадох старт на бизнеса през Март 2020 година – за работа на живо с хора не можеше и да става въпрос. И така, въпреки, че се бях зарекла, че няма да насочвам бизнеса към крайни клиенти, пандемията ми наложи тъкмо това – да достигна по някакъв начин до крайния клиент. Работя по това вече почти две години, влагам много време и усилия, уча се в движение. Все пак съм бивш банкер – много неща съм правила професионално в живота си, но дигитален маркетинг за първи път сега. Както казах – уча се в движение. В което разбира се има доза чар, но и много стрес, много проба-грешка и много инвестиции, които залагам, че ще се възвърнат в правилния момент и в резултат на правилното усилие. А то е просто – да помогнем на максимален брой хора да открият ароматерапията като лесен и приятен метод да си помогнат сами при много от здравословните проблеми, с които се сблъскваме в ежедневието.

Ако ме питате какво ме кара да дерзая – отговорът е по-горе, изказан с прости думички от клиенти. Ей това е. Да получа обратна връзка от клиент и да знам, че на някой, някъде съм помогнала да се чувства по-добре.

И понеже ви казах, че доста неща се случиха последните десетина дни, споделям с вас и един разговор в рубриката Хвърчащите хора в На Кафе по Нова ТВ. Имам и още да споделям, но оставям за друг път, за да ни е интересно пътешествието в света на ароматите заедно.

На Кафе, НОВА ТВ, Хвърчащите хора с Милена Иванова

Бъдете здрави, да са светли празниците

С благодарност обратно към всички вас, които четат и се вълнуват от темата 

Милена

 

Ето и нашата Коледна селекция

 

ДРУГИ СТАТИИ ОТ НАШИЯ БЛОГ:

Споделете



← По-стара статия По-нова статия →


Оставете коментар

Имайте предвид, че коментарите се одобряват преди да бъдат публикувани.